• Gratis verzendingVanaf €35,00 in NL
    • Voor 14.00 uur besteldZelfde dag verzonden

Compressiekousen

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Compressiekousen

Compressiekousen ook wel steunkousen zijn bedoelt te ondersteuning van de benen en armen tegen spataderen, ophoping vocht, oedeem tegen te gaan. Door de druk op de benen of armen te verplaatsen tussen de cellen van  lymfe en bloedvaten zal vocht zicht  verplaatsen en zo ook de bloedvaten verbeteren.

De ziekte beelden die vaak bij compressiekous dragers aanwezig zijn o.a. oedeem, trombose of wondroos. Bij het lang staan bij bv werk of tijdens een zwangerschap kunnen spataders of trombose worden voorkomen door het dragen van compressiekousen. 

De compressiekousen kennen we in verschillende lengtes, drukklasse en kleuren. U kunt voor ieder ziekte beeld of klacht een speciale compressiekous kopen. Bij het kiezen van de juiste maar moet u letten op de bepaalde afstanden van been of arm.

(Het been wordt op een aantal vastgestelde punten gemeten, om de benodigde maat vast te stellen. De voorvoet heet A, de enkel heet B, net onder de knie heet D, bovenbeen tpv lies heet G. Een kniekous wordt zo aangeduid als een AD-kous, een lange kous als een AG-kous. Kousen tot boven de knie zakken nogal eens af, of gaan plooien en knellen rond de knie.)